• ufuk
  • 3.181
  • Mart 4, 2020
  • 0
  •  

WordPress StatCounter Kurulumu

Hadi ama, site açtınız güzel… Makale ekliyorsunuz e iyi… Belirli bir süre sonra ise içerden içerden bir merak başlıyor. Ulan benim makalelerimi kimler hangi tarayıcı üzerinden nasıl okuyor… İşte bunları öğrenmek için WordPress’inize yük bindirmeden kullanabileceğiniz bir WordPress Sayaç Eklentisi mevcut.. Ta taaa, karşınızda StatCounter!

İlk olarak statcounter.com’a girip bir hesap oluşturun. He oluşturdunuz mu, tamam.. Sonraki adımımız proje eklemek..

Sitenin sağ üst kısmından Add Project’e tıklayın.. Ya da şu linki kullanın: https://statcounter.com/add-project/

Alttaki gibi bir ekran gelecek karşınıza..

Gerekli şekilde doldurun.. İstatistiklerinizi herkes görsün isterseniz “Make Statistics Public” yazısını da aktifleştirin.

Evet.. Karşımızda bize Project ID ve Security Code (Güvenlik kodu) veren bir ekran geldi.. Şimdi sıra geldi WordPress sitemizin admin paneline girmeye.

siteadresiniz.com/wp-admin/plugin-install.php adresini kullanabilirsiniz. (Siteadresiniz.com yerini değiştirmeyi unutmayın.)

Eklentilerin içinde StatCounter’ı aratın, bulun ve etkinleştirin.

Etkinleştirdikten sonra ayarlarına gidin ve biraz önceki sayfada size verilen Project ID ve Security Code’u gerekli yerlere girin ve Update Options’a tıklayın.

Yine Statcounter.com üzerindeki Project ID ve Security Code veren sayfaya gidin ve Verify installation’a tıklayın. Sitenizi kontrol ettikten sonra her şeyi doğru yaptıysanız aşağıdaki ekranla karşılaşırsınız.

Böyle bir görüntü elde ettiyseniz hadi güle güle kullanın. Gayet güzel bir sayaç eklentisidir. Tavsiyemdir…

Yazar: ufuk #administrator


Tüm Yazılarına Git

YORUM YAP


BU YAZIYA 0 YORUM YAPILMIŞ